Cirkus Zoo

Børnecirkus i Odense Zoo 1946 – 1989

Cirkus Zoo – Børnecirkus i Odense

Formålet med siden er af samle så mange historier og billeder som muligt…

og på den måde fortælle historien om en meget populær attraktion fra fortiden.

I 1946 købte ejeren af Odense Zoo, Direktør Jensen et engområde på den anden side af Odense Å. På dette område blev der opført et tivoli som meget hurtigt blev rigtigt populær. Herold Nielsen blev derfor sendt til Furuvik Dyrepark i Gävle som ligger i Sverige hvor der var et børnecirkus. Her skulle han lære hvordan man lavede børnecirkus. Da han kom tilbage blev der derfor startet et børnecirkus på engområdet sammen med tivoliet, men Fyns Tivoli blev så stor en succes at man i 1948 blev nødt til at flytte det lille børnecirkus over til Zoologisk have, hvor det blev frem til det blev nedlagt i 1989.

Børnecirkus i Odense Zoo
Børnecirkus i Odense Zoo

Stor attraktion…

Cirkus Zoo blev en meget stor attraktion, der trak mange børn til hver sommer, ligesom det altid var rigtigt godt besøgt af folk der ville se de mange optrædende børn når der var forestilling. Folk kom langvejs fra for at opleve linedansere, tryllekunstner, akrobater, klovne, optræden med geder og meget andet i det lille børnecirkus som havde hjemme i Odense Zoologisk have. I dag er Cirkusset nedlagt med bygningerne står stadig i haven, hvor de bruges som stald for nogle af havens dyr. Den sidste forestilling der blev opført i det lille cirkus var i 1989 og blev overværet af 1150 personer og samtidig med at Herold Nielsen gik på pension som 69 årig og dermed stoppede han også i Odense Zoo. Herold Nielsen døde i April 2011

Cirkus zoo
Cirkus zoo
Cirkus zoo

Min historie

Fortæl din historie her…

Har du en god historie, anekdote eller en oplevelse du kunne tænke dig at dele med andre er du meget velkommen til at sende den til mig.

Du skal bare udfylde formularen til højre for denne tekst.


Alle rettigheder til billeder og tekster på denne hjemmeside tilhøre mig og må ikke anvendes

til andre formål uden aftale med mig.

Copyright © 2021 Carsten Kryger | Designet af Carsten Kryger